A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Мово українська, гордосте моя!

Дата: 09.11.2021 15:39
Кількість переглядів: 126

   Уже стало доброю традицією у листопаді проводити заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Із покоління в покоління, в часи розладу та піднесення, наші предки передавали нам скарб - рідну мову. Народ плекав її у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула.

  Віддали  шану мові і учні 4-А класу, взявши участь у І етапі  Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який уже не один рік упевненою ходою крокує не лише в Україні, а й у багатьох країнах світу, де живуть наші співвітчизники.

   Відрадно, що саме 9 листопада діти отримали нагороди за участь у  всеукраїнській  дистанційній олімпіаді з української мови від  національної освітньої платформи «Всеосвіта».

   А також провели  виховний захід  «Мово українська, гордосте моя!»  Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

  Завершився  святковий день, а любов до рідної мови залишається на все життя. Адже  відзначення Дня української писемності та мови гуртує всіх українців на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадського світогляду, адже кожен народ відбудеться лише тоді, коли усвідомить себе у рідному слові.

Класний керівник Вегера Раїса Василівна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень