A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Інженерний тиждень – 2024: учні з особливими освітніми потребами досліджують та експериментують.

Дата: 07.02.2024 15:42
Кількість переглядів: 154

Іженерний тиждень – проєкт для учнів, покликаний зацікавити наукою і дати їм поштовх до розвитку власного інженерного потенціалу.

Діти будь-якого віку люблять наукові експерименти. Їх цікавість до різноманітних дослідів просто безмежна. Корекційними педагогами з учнями  ООП впродовж Інженерного тижня -2024 було проведено  цікаві та прості досліди, на яких вчилися експериментувати.

Вулкан є одним з найбільш небезпечних і захопливих явищ природи. Багато хто хотів би побачити виверження вулкану на власні очі. Тож не дивно, що експеримент, який його імітує, користується неймовірною популярністю. До того ж він просто видовищний…


Проводили експерименти з  мильними бульбашками; ознайомили учнів з тим, що у разі потрапляння повітря в краплю мильної води утворюється бульбашка. Розширили та поглибили уявлення дітей про цей розчин. 

Вчили учнів  спостерігати за реакцією цукерок "Skittles" при взаємодії з водою. Саме під дією води харчовий барвник, яким вкриті цукерки, зафарбовує воду, а цукор, що міститься у солодощах, розчиняється у ній; спостерігали за утворенням  веселки. Цікавий, пізнавальний та сучасний експеримент: малювання веселки з різнокольорових цукерок та води.

Механічна рука з паперу. За допомогою ниток, що є прикріпленими до паперу, ми можемо керувати і виконувати  різноманітні рухи, що нагадують  склетні  м’язи кінцівок, за допомогою яких відбувається скорочення м’язів і здійснюються рухи пальців. Даний експеримент є цікавим для вироблення і спостереження.

Інформацію підготували: Колодій Наталія Вікторівна, корекційний педагог, вчитель – логопед; Мантачка Ірина Анатоліївна, корекційний педагог, практичний психолог; Кравченко Анна Святославівна, корекційний педагог, соціальний педагог.

   

    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень