A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Коли змагання - це навчання

Дата: 23.11.2023 16:15
Кількість переглядів: 145

 

На гуртку «Робототехніка» пройшов конкурс по Сумо (дистанційне).

Конкурс проводився з метою розвитку інноваційних напрямів STEM–освіти, популяризації світового досвіду науково-технічної творчості через освітні проекти з робототехніки, електроніки, програмування роботизованих систем, створення умов для виявлення творчого і винахідницького потенціалу учнівської молоді.

Конкурс з робототехніки — це конкурс освітніх інновацій та сучасних технологій у сфері освіти та просто чудовий спосіб познайомитися із світом робототехніки та інженерії. 

Під час конкурсу були розкриті у даному питанні набуті навички учасників та учасниць гуртка у сфері конструювання, креативного мислення, стратегії та логічного мислення, де під час змагань можна було спостерігати як сильні так і слабкі сторони всіх учасників та учасниць. Під час конкурсу можна було спостерігати, також, як стаж відвідування гуртка впливає і на майстерність в підході до виконання поставленої задачі.

Як і в будь-якому конкурсі у нас є переможець (Грубась Олександр 8А клас), але переможених немає, є гурківці, які набули навичок для майбутніх досягнень і тільки чекають поставленого завдання.

Конкурс проводився відповідно до правил дистанційного сумо, де на кожен раунд відводився відповідний час та кількість спроб, але не всім було достатньо відведених спроб, були випадки, коли проводились декілька доповнених матчів, щоб обрати одного з переможців, тому в боях були додаткові змагання між гуртківцями Завертаною  Анастасією 7- Б клас та Волинець Михайлом 5- Г,  Грубасем  Олександром 8А клас та Бобер Олександром 9Б клас, а ближче до фіналу між Грубасем Олександром 8А та Мельником Тарасом  7В

Перемога Грубасю Олександру дісталась з великою важкістю, так як йому довелось обійти скількох гравців, щоб дійти до перемоги, яка далась не просто.

Учасники зустрічались з проблемами під час конкурсу, а саме:  стратегією перемоги, з орієнтацією на полі робота, пошук рішень для виходу з блокування робота. Тому на майбутнє буде взято ці проблеми до уваги, для кращого підходу до перемоги у змаганнях.

Змагання не лише сприяли розвитку технічних умінь учасників, але й виховували командний дух, посилюючи зацікавленість учнів у сфері робототехніки. Результати конкурсу стали свідченням високого рівня підготовки гуртка "Робототехніка" та засвоєння учнями сучасних технологій.

Завершення конкурсу заслуговує на відзначення за успішне сприяння розвитку інженерних та програмних навичок серед молоді. Захід не лише став платформою для практичного застосування теоретичних знань, а й визначив нових лідерів у світі робототехніки серед молодших поколінь.

 Керівник гуртка Юрій Іванович Кравець 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень