A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Про безпеку – доступно і зрозуміло

Дата: 14.03.2023 16:20
Кількість переглядів: 265

 «Клас безпеки» — це Всеукраїнський проєкт, який має на меті навчати школярів правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлювати з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формувати в учнів навички надання домедичної допомоги. Проєкт реалізує Міністерство освіти на виконання доручення прем’єр-міністра України щодо створення безпечних умов для учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

От і сьогодні у нашому ліцеї відбулося відкриття «Класу безпеки». На відкритті були присутні міський голова Ігор Андрійович Цибровський, начальник відділу освіти Рябоконь Людмила Григорівна, а також тимчасово виконуючий обов’язки начальника Уманського РУ ГУ ДСНС України у Черкаській області Олександр Ганзюк, головний інспектор ВЗНС ГУ ДСНС України у Черкаській області  Шефіка Сайдаметова; головний інспектор ВЗНС Уманського РУ ГУ ДСНС України у Черкаській області Євген Кравченко. Кожен із гостей присутніх на відкритті ще раз наголосили про важливість створення таких класів безпеки у кожному освітньому закладі, адже безпека – це  життя. А життя – це найвища цінність.

Святкове відкриття розпочали наймолодші – юні рятувальники ДЮП «Нова нація», які святково оголосили про гарну подію – відкриття класу безпеки та наголосили про важливість знань правил безпечної поведінки в умовах війни і цивільного життя . Юні рятувальники провели ритмічну руханку улюблену всією дітворою «Пес Патрон-рятівник», а також долучилися до пізнавально-навчальних ігор з учнями школи.

Перший цікавий і  пізнавальний урок провів головний інспектор ВЗНС Уманського РУ ГУ ДСНС України у Черкаській області Євген Кравченко. Учитель-рятівник, який доступно та змістовно сформував у школярів поняття про безпеку у різних ситуаціях, особливо наголосивши на мінній безпеці та безпеці в умовах війни.  Після уроку на наших учнів чекав «сюрприз» - автомобіль  МНС з повною укомплектуванням. Працівники місцевої служби МНС доступно та змістовно розповіли наймолодшим учням про призначення кожного з інструментів, відповіли на запитання дітей.

Відтепер у  «Класі безпеки» діти різних вікових груп мають можливість як у теорії, так і на практиці вивчати основи протимінної безпеки, правила поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», а також правила надання домедичної допомоги. Крім цього, школярі можуть просто та зрозуміло вивчати правила пожежної безпеки та алгоритм реагування на надзвичайні події, правила дорожнього руху тощо. «Клас безпеки» розділили на кілька навчальних зон. Всі ці зони обладнали  муляжами вибухонебезпечних предметів та інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки та спецодягом.

Створення та функціонування класу безпеки сприятиме систематичній підготовці учнів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

Заступник директора з виховної роботи А.М. Гричина



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень