A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Вдосконалюємо знання рідної мови через гру

Дата: 21.02.2024 16:53
Кількість переглядів: 101

Щорічно 21 лютого  відзначають Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято було оголошено Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року як привід для роздумів та зосередження уваги на мовному питанні . А у сучасному сьогоденні мова стала і зброєю. Тому у виховному та освітньому процесі реалізація мовно-літературної компетентності повинна бути головною.

Саме з цією метою сьогодні урок української літератури для 7-А класу був пізнавального та дослідницького характеру. Діти зосередили увагу на багатстві та різнобарв’ї рідної мови, розширили свій лексичний та словниковий запас. І все це було у вигляді гри, де кожен отримав свою перемогу у вивченні рідної мови.

А на уроці української мови семикласники долучилися до  обласної патріотичної вікторина «Мова – генетичний код нації», організованої Черкаським обласним Центром туризму.   Метою вікторини є виховання патріотизму та гордості за власний народ, шанобливого ставлення до його мови, культури, історичного минулого, актуалізація знань щодо історії рідної мови.

В цілому день для семикласників пройшов насичений різноманітними формами роботи, які формують повагу до рідної мови, бажання вивчати, вдосконалювати своє мовлення, плекати красу рідного слова.

Отож,  бажаємо всім українцям, що бережуть українське слово, - добра, щастя, натхнення, миру, світлого майбутнього. Любіть, шануйте, бережіть рідну мову - вона наш генетичний код.

 

 

Учитель української мови, заступник директора з виховної роботи Алла Миколаївна Гричина



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень