A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Міжнародний день Толерантності

Дата: 16.10.2023 17:01
Кількість переглядів: 163

 

Толерантність — це мистецтво жити з іншими людьми та з іншими ідеями. Кофі Аннан,Генеральний секретар ООН (1997-2006), лауреат Нобелівської премії миру.

 16 листопада, у світі відзначають Міжнародний день толерантності. Саме поняття «толерантність» з’явилося не так уже й давно.  Толерантність – готовність і здатність бути терпимим, витривалим, повага до волі іншого, його способу мислення, поведінки, прощення, м’якість милосердя, співчуття, доброзичливість. Бути людяними, вміти слухати, сприймати та розуміти, пробачати та цінувати, підтримувати та поважати один одного. Щороку в Жашківському ліцеї №1 психологічна служба школи проводить годинни спілкування з учнями 3- А, 4 – В, 2 -А  за темою: « Толерантнісь починається з тебе». Під час заняття обговорювали про асертивну поведінку людин її значення, проаналізували поведінку та досягнення відомих людей «Білі ворони»; Проводили  вправу «Комплімент собі», «Будиночок» для стабілізації психо – емоційного стану. Застосували «Мозковий штурм», переглядали відеоролики та презентацію «Толерантність – запорука людяності» Мета години спілкування ознайомити учнів з історією свята та передумовами його виникнення, проаналізували поняття «толерантність, сформувати правильне уявлення  про толерантну поведінку, обговорювали та наводили життєві приклади, що добро слід починати з себе. Бесіди  про толерантність та повагу допомагають учням більше дізнатися про цінності, яких ми прагнемо  їх навчити. 

«Кожна людина -  острів всередині себе, і він може побудувати міст до іншого, якщо …. йому дозволять бути самим собою»                                                                                                          Р.Роджерс


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень