A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Інженерний тиждень плюс волонтерська діяльність

Дата: 26.01.2024 17:05
Кількість переглядів: 34

Інженерний тиждень набирає обертів,  разом із цим зростає кількість виробів, зроблених руками учнів.  Діти вирішили допомогти нашим військовим, які боронять нашу країну на передовій і запропонували виготовити окопні свічки двох видів.

Учень 6-А класу Каленик Максим, сказав, що його тато просив про таку допомогу, адже завдяки  такій свічці чи ватному диску, змоченому в парафіні можна закипятити чашку води, зігріти руки, просушити одяг. Діти із ентузіазмом взялися за роботу.

Частина дітей виготовляла ліхтарики, використавши дві батарейки, світлодіод,які поміщали у сірникову коробку. Як вимикач застосовують монету.  Проте Паляруш Давід (7-В) виготовив  ліхтарик більш складної  конструкції, використав батарею від старого телефону та гніздо,  що надало можливість заряджати ліхтарик на тривалий час. Цибульський Володимир (8-А) використав запчастини від пауербанка. Левчук Діана та Білан Юлія (8-А) виготовили  світильник, використовуючи лимони.  Левадна Дана використала запчастини від конструктора. Учні провели час із користю для себе. Розширили свої знання про фізичні явища, зокрема теплові, капілярні, електричні.

Після завершення Інженерного тижня вироби наших маленьких волонтерів будуть передані батькам учнів, які боронять нас від рашистської навали.  Адже лише завдяки їхній самовідданості ми маємо можливість жити і бути.

 Тиждень продовжується, отже,  очікуємо нові цікаві роботи.

Вчитель фізики та математики Богач Т.В.

  

     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень