A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Знайомтеся із творчою майстернею хенд-мейду – гурток «Казковий світ іграшки» та його керівником Людмилою Володимирівною Шевчук(відео)

Дата: 31.03.2023 09:07
Кількість переглядів: 215

До уваги батьків майбутніх першокласників

Знайомтеся із творчою майстернею хенд-мейду – гурток «Казковий світ іграшки» та його керівником Людмилою Володимирівною Шевчук

Наш ліцей — це життєвий простір дитини; тут вона не просто готується до життя, а живе. Важливу роль у цьому відіграє позакласна робота, яка спрямована на розширення кругозору учнів, формування   світогляду,  вироблення умінь і навичок самоосвіти, розвиток творчих здібностей.

Отож , знайомтеся із творчою майстернею хенд-мейду – гурток «Казковий світ іграшки» та його керівник Людмила Володимирівна Шевчук.

 

Педагогічне кредо:«Для них , дітей -вигадую, творю,

навчаюсь ,дихаю, живу»

Девіз під яким працюю: «Сонце прикрашає землю, а людину праця»

Тема над якою працюю:«Розвиток творчих здібностей дітей на заняттях»

Метою навчання у гуртку є створення комфортного середовища спілкування , розвиток творчого потенціалу кожної дитини і його самореалізації

 

У наш час, коли в магазинах така велика кількість яскраво забарвлених, зроблених за досконалими технологіями, на рівні сучасного дизайну - іграшок , справді , чи потрібна , вручну зшита з клаптика тканини, хутра , лялька поряд із суперзіркою лялькового Олімпу блискучою «Барбі»?Чи можуть любительські песики й зайчики конкурувати з ( величними співбратами) створеними розумом і талантом професійних конструкторів і дизайнерів?                                        Запитання вважаються риторичними , але відповіді на них не такі категоричні , як вважається .  І не тільки тому , що промислові ( фабричні) іграшки не завжди по кишені батькам , важливо те , що виготовлення іграшок , аплікацій , як і інших поробок- це заворожуюче заняття , яке приносить радість , задоволення , захоплення, гордість і повагу до себе , дозволяє виявити себе творчо, проявити фантазію, уяву, майстерність, можливість дарувати радість . Іграшка виготовлена власноруч , буде на згадку про дитячі роки , адже іграшка невід’ємна частина дитинства . Іграшка - це праця , а праця - це найвище щастя, найбільше задоволення в житті.

Основна мета роботи гуртка полягає в ознайомленні дітей з одним із найцікавіших видів декоративно- прикладного мистецтва  - м’яка іграшка , аплікація .

 В гуртку діти вчаться викроювати деталі іграшки , елементи для аплікацій , засвоюють види швів, основні технологічні процеси виготовлення іграшки , послідовність виконання окремих операцій в її створенні та оформленні. Головне бачити кінцевий результат . До нього треба йти наполегливо, рішуче , бачити в клаптику тканини, цікаву , симпатичну тваринку , для якої ви вже придумали кличку.Вчаться виготовляти шаблони різної складності .Навчаються бачити та відчувати красу навколишнього середовища , відображати цю красу у своїх аплікаціях. Виготовляти обереги як із тканини так із паперу.  В гуртку навчаються діти від 6 - 15 років : це початковий рівень , основний і вищий .

На початковому рівні використовується репродуктивно - наслідуючий метод ( робота за зразком) - 1-й р. н; 

фронтальний - 2-й р. н;               

 на основному рівні використовується індивідуальний метод (3-4р.н).                                                на вищому- груповий (5р.н)

Робота в гуртку навчає : використовувати свій вільний час з користю для себе. Бути культурними, вихованими, чуйними й порядними людьми.                       Робота в гуртку сприяє розвитку творчої активності , уяви, фантазії, художнього смаку, образного мислення, пам`яті, уваги , наполегливості та працелюбності у роботі, дрібну моторику пальців рук , та художні здібності.  Виготовляючи іграшки , діти набувають навичок художньої творчості , отримують уявлення про пропорції, виразні форми , обробку та декоративні властивості матеріалів. Дуже важливо , щоб в іграшці проявилася багата фантазія дитини , видумка, почуття гумору.            

Робота в гуртку сприяє  вихованню любові до своєї країни , її історії , культури, звичаїв та традицій , любові до свого народу України , почуття патріотизму , виховується шанобливе ставлення до захисників рідної країни. Любові до праці,  розвитку естетичних смаків , творчих здібностей , фантазії дітей , їх духовному збагаченню. Важливе місце в гуртковій роботі надається формуванню в школярів культури праці , вихованню охайності , прагнення прикрасити свій побут , приносити радість людям .

Гуртківці постійно приймають участь в обласних та всеукраїнських конкурсах і завжди завойовують призові місця !      

Імена двох вихованок та їхні персональні виставки занесені до книги Майбутнє Черкащини- Талановиті діти

Отож, якщо ти маєш бажання творити прекрасне своїми руками, готовий крок за кроком іти до успіху, а ще маєш мрію створити хенд-мейд у своїй колекції приєднуйся до вихованців Людмили Володимрівни Шевчук

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень