A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Вас вітає гурток «Кольорова мозаїка»

Дата: 31.03.2023 10:10
Кількість переглядів: 132

Гурток «Кольорова мозаїка» - це чудовий спосіб виховання в дітей почуття краси. Дуже важливо, щоб кожна дитина в гуртку власними руками здійснювала свої задуми бо відчуваючи себе творцем, вона прагне стати все кращою, досконалішою.

«Дитина – це не амфора, яку потрібно наповнювати, а факел, який потрібно запалити».

У  ліцеї працює гурток «Кольорова мозаїка» керівник Яковець Олена Василівна.

2000 рік – закінчила Університет технологій та дизайну ( м. Київ )

2021 рік – закінчила Уманський державний педагогічний університет ім. П.Тичини та здобула кваліфікацію – вчитель технологій та креслення, керівник гуртка.

Педагогічний стаж роботи 17 років.

 Педагогічне кредо : Дитина, яка працює творчо, здатна перетворити будь-яку працю на мистецтво, створити красу для себе та для оточуючих.

 Педагогічні цілі :створити комфортні умови для розвитку дитини ;   сприяти самореалізації кожної особистості  ; стати для дітей товаришем, відкрити багатство їх душі.

Правила педагогічної майстерності :   займатися самоосвітою, бути прикладом для дітей, відповідати сучасності, ділитися з дітьми своїм досвідом.

 Проблема, над якою працюю :  розвиток прагнення до творчої самореалізації дитини в різних видах декоративно – ужиткового мистецтва шляхом використання педагогічних технологій, сучасних методів навчання.

 Мета :   вчити дітей самостійно створювати вироби, розвивати естетичні смаки, уважність, почуття колективізму, допомагати розкрити здібності дитини, проявити творчість, збагатити знання.

Підведення підсумків :  різноманітні виставки та конкурси – це найкраща мотивація для дітей. Протягом року проводяться тематичні виставки до різних свят. Діти є неодноразовими переможцями обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

 Прогресивний результат роботи : вироби створені своїми руками.

 Завоювати любов і повагу дітей є важливим завданням керівника гуртка, адже тільки за цієї умови діти будуть приходити і навчатися у гуртку. Якості і вміння керівника гуртка : любов до дітей, здатність до спілкування з ними, розуміння дитячих турбот і проблем, бути уважним до кожного, створити сприятливу атмосферу для розвитку вихованців, об*єднати дітей, розвивати їх творчі здібності та допомогти у професійному самовизначенні.

 Гурток розрахований на вихованців молодшого та середнього шкільного віку. Навчальна програма охоплює всі напрямки роботи з кольоровим папером та картоном, волокнистими та природничими матеріалами, солоним тістом, а також бісером, паєтками, стеклярусом та кольоровими стрічками.             Завдяки заняттям на гуртку у дітей з дитинства розвиваються такі риси як фантазія, уважність, акуратність, просторове та аналітичне мислення, дрібна моторика рук, а саме головне – любов до творіння!   Я прагну, відчули і знали, що їхня робота недаремна і комусь потрібна, що вони своїми виробами вносять у світ частинку прекрасного.

 Гурток «Кольорова мозаїка – це чудовий спосіб виховання в дітей почуття краси.  Під час занять юні майстри проходять довгий шлях від найпростіших до надскладних виробів. Кожне заняття, як правило, включає в себе теоретичну частину ( яка проводиться в цікаві й ігровій формі ) і практичне виконання завдання. Теоретичні відомості – це пояснення нового матеріалу, інформація пізнавального характеру. Але основне місце на заняттях відводиться практичній роботі. Кожен має можливість проявити свій смак, фантазію та креативність. Дуже важливо , щоб кожна дитина на гуртку власними руками здійснювала свої задуми, бо відчуваючи себе творцем, вона прагне стати ще кращою, досконалішою.

Ласкаво просимо відвідати наш гурток - керівник гуртка Яковець Олена Василівна.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень