A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Скіфи - воїни степів

Дата: 22.04.2024 18:47
Кількість переглядів: 53

Скіфи прийшли на територію України у VII ст. до н.е. Цей народ мав іранське походження, шлях скіфів до українських степів проліг через Передню Азію та Кавказ.

На теренах України скіфи розселилися між річками Дон і Дунай, були засновниками держави на українських степах. Утворена ними держава дістала назву Скіфія.  Історія Великої Скіфії – державного утворення, яке об’єднало майже всю територію сучасної України, є початком історії державності на території України.

Ці кочовики відіграли величезну роль в історії, їхнє утвердження в причорноморських степах змінило не тільки ситуацію в регіоні, але й долі багатьох народів.

Сьогодні в рамках Тижня історії у 6 – Г класі пройшов урок «Скіфи – воїни степів», на якому діти пояснювали і застосовували поняття «Скіфи», називали хронологічні рамки існування скіфської держави, розвивали уміння аналізувати історичні джерела, переглядали відео матеріал та історичні джерела, виконували інтерактивні завдання. Учні визначили основні заняття скіфів та проявляли інтерес до минулого української держави та її народу. Більшу частину свого життя войовничі племена проводили в походах і битвах, відважно захищали власні землі. В сучасних українцях тече кров та прослідковуються риси скіфів – воїнів, які до останнього подиху готові захищати рідну землю і які є прикладом незламності духу.

Вчитель історії Матусевич А.М.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень