A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

З книгою жити - з добром дружити

Дата: 24.04.2024 20:46
Кількість переглядів: 46

Те, що книга – джерело знань, сьогодні знають навіть наймолодші читачі. Але, крім цього, книга є «Унікальним засобом самовираження, просвіти й комунікації». Так заявляє Генеральний директор ЮНЕСКО Коітіро Мацуурі у своєму посланні з приводу Всесвітнього дня книги і авторського права, яке відзначається 23 квітня.

Символічно день 23 квітня був обраний завдяки традиції святкування Дня книги у Каталонії, де 23 квітня на День Юрія дарували троянду за кожну куплену книжку. А для світової літератури цей день є символічним. Але саме 23 квітня відбувається багато заходів, які привертають увагу до книжкової справи. В усьому світі цього дня купують, дарують, читають книжки.

До Всесвітнього свята книги у бібліотеці ліцею було проведено інформаційну годину серед читачів "З книгою жити - з добром дружити" на якій діти дізналися про історію цього свята, про поняття "авторське право", цікаві вислови про книги та читання, їх значення в житті кожної людини. Учні ділилися розповідями про свої улюблені книги та обмінювалися враженнями від прочитаного. Кожен відвідувач обрав цікаву літературу для себе. 

 

Бібліотекарі Шевчук В.І., Матусевич А.М.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень