A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Інженерний тиждень - 2024: учні 1-В класу

Дата: 02.02.2024 21:26
Кількість переглядів: 50

 Життя саме підказало нам тему цьогорічного Інженерного тижня — самозарадність. Навичка, з якою живеться впевненіше і дорослим, і дітям. Адже той, хто здатен сам про себе потурбуватися, зможе допомогти іншим. « Може дитина повторює те , що було вже зроблено, створено іншими людьми, але якщо це діяння – плід її власних зусиль, вона творець; її розумова діяльність – творчість» - словами В. Сухомлинського можна підтвердити всю пізнавальну діяльність дитини під час проведення  « Інженерного тижня». Словами не передати всіх тих емоцій , які вирували навколо інженерного тижня, який співпав для учнів 1- В класу з тижнем " Ми- дослідники  ми- винахідники". Щодня в наших  дослідницьких лабораторіях відбувалися вирішення інженерних й експериментальних задач, проводилися видовищні експерименти, де діти самі намагалися пояснити, чому так відбувається, не тільки слідкували за ходом експериментів, а повністю занурювалися у процеси, під час яких наука набуває практичного застосування. Думали та майстрували під час перерв  і в позаурочний час з учителями Герасимчук Тетяною Миколаївною та Коваль Анною Олегівною,  вдома  з батьками. Цікаво було спостерігати як учні по-різному підходили до виконання завдань: вимірювали, доводили як краще і швидше зробити й отримували дивовижні результати!Головне було не те, що ми робили, а як ми це робили ! Цікаві ідеї, обмін досвідом штовхали й мотивували на нові звершення. Використання конструктора LEGO під час проведення « Інженерного тижня» допомагало зрозуміти , як  широко використовувати моделі реального світу.
 Наші  класні і домашні «STREAM- лабораторії» сприяли формуванню наукового світогляду і розвивали в дітей пізнавальний інтерес, інтерес до дослідницької діяльності.
Зробити власноруч інженерну конструкцію і побачити її в дії- найкращий мотив для розвитку творчості учнів. За невеликий час дітки зрозуміли, що фізика та хімія - не сухі науки, а захопливий, дивовижний, незвіданий світ.

 

     

   

  

   

  

  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень