A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Новини

Дата: від до Скинути

Пам’ятаємо. Переможемо! Слава Україні!

                  Хіба ми, українці, можемо забути трагічні та страшні сторінки історії, коли проливається  кров, гинуть люди, руйнуються будівлі, знищується все живе?! Пам'ять вічна!

17:27 09.05.2024

Насичений День Європи для учнів 4-Б класу разом з класним керівником Тетяною Ломачинською

Цього року, 9 травня 2024р. для нас День Європи видався особливим – свято з гірким присмаком сліз і болю за Україну, тривоги, суму, та все ж найголовніше – з непереборним бажанням подякувати тим країнам, які підтримують Україну в часи війни. Для нас – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія, культура, демократія, свобода, повага до людини та людської гідності, верховенство права. Усе це зараз захищають українці на своїй землі!         З метою ознайомлення здобувачів освіти з країнами Європи, формування єдиного європейського простору та ролі в ньому України в 4- Б класі класним керівником Т.В.Ломачинською проведена  бесіда- вікторина «Україна – це Європа». Діти  набули знань про історію створення Євросоюзу, прослухали гімн Європейського союзу, ознайомились з культурою, цікавими фактами, особливостями національної кухні, згадали, яку ціну заплатив український народ за свій європейський вибір та що означає прагнення бути європейцями. День Європи видався насиченим, цікавим та змістовним. Цікаво те, що діти знають багато про Європу та її країни, особливо її традиції. А також учні ділились враженнями про свої мандрівки країнами Європи, розповідали захоплюючі історії.  Наприкінці насиченого дня учні висловили подяку країнам Європейського Союзу за підтримку та допомогу у боротьбі з російськими окупантами. Щиро сподіваємося, що зовсім скоро Україна стане повноправним членом європейської родини!

15:43 09.05.2024

День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

 День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років — державне свято України, яке відзначається щороку 8 травня, починаючи з 2024-го року. Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, пошанування всіх борців із нацизмом та жертв війни. Учні 2-В класу також долучились до вшанування цієї пам’ятної дати. Діти  переглянули пізнавальну презентацію під назвою  «Ніколи знову», порівняли значення  слів «війна» та «мир», створили до кожного з них асоціативний кущ,  виготовили маки – символи  памʼяті про Другу світову війну та прикрасили ними карту України, в пам’ять про героїв, які захищають рідну землю та боронять  наше право вільно обирати майбутнє.

17:40 08.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень