A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Новини

Дата: від до Скинути

«Україна – серце Європи!»

    Сьогоднішні учні за десяток років писатимуть нову, європейську,  історію України. А тому важливо вже зараз пояснювати їм, що значить бути справжнім європейцем.  Наш 4-В клас  активно долучився до відзначення Дня Європи. Виховний захід проведений під гаслом «Україна – серце Європи!». Учні долучилися до різноманітних завдань: це і квест «Галопом по Європі», під час якого учні не лише знайомились з країнами Європи, а й мали змогу дізнатись багато цікавих фактів про культуру та традиції європейських країн, це і інтерактивна гра «Подорож європейськими країнами",  це і перегляд відео та презентацій,  на яких школярі дізналися про географічне положення країн та їх історію.  Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

14:33 23.05.2023

РІЗНОБАРВНА ВИШИВАНКА З LEGO

Вишиванка  - це генетичний код нації і нашої душі, оберіг, наша гордість. Символ нашої невмирущої культури та автентичності, що в умовах війни набуває особливого значення. Одягнена вишиванка є символом незламності українського духу, заявою на весь світ про те, що українці  - вільний народ. Саме до Дня Вишиванки учні 3-Б класу на уроці робототехніки за допомогою конструктора створили цікаві lego-композиції,  де показали любов і повагу до історії свого народу та рідної Батьківщини.  Вітаю всіх із чудовим святом самобутності,  неповторності,  барвистої української культури- з Днем Вишиванки.  Бажаю зміцнення української ідентичності заради процвітання нашої країни. Вчитель Алла Василівна Пришлюк.

16:13 19.05.2023

А над світом українська вишивка цвіте!

      Вишиванка - це код української нації! Будьте у вишиванці не тільки ззовні, а й в душі!  Вишиванка для усіх нас - це символ єдності українців, нескореності, самобутності. Це те, що відрізняє нас серед інших, що підкреслює нашу красу. Це наш оберіг. Ми шанували її завжди, а зараз ще краще розуміємо її цінність. День вишиванки у рідній школі- це завжди різнобарвно, весело і креативно!  А ви знали, що найдавніші знайдені сорочки з вишивкою були датовані VI століттям нашої ери, а вишиванка спочатку не була повсякденним одягом? А у давні часи вишитий орнамент захищав від злих духів та мав символічне значення і що Іван Франко був одним з перших відомих українських діячів, хто зробив носіння такої сорочки звичайним та буденним? На всі запитання у День вишиванки і шукали відповіді діти 3- Б класу з класним керівником Ломачинською Т.В. та асистентом вчителя Коваль А.О.

16:09 19.05.2023

Вишиванка, вишиванка, мій найкращий оберіг!

  18 травня- всесвітній День вишиванки. Свято, яке покликане зберегти народні традиції  створення та носіння вишитого українського одягу. Український народ крізь віки проніс любов до вишиванки. І сьогодні мої другокласники з гордістю можуть пишатися тим, що цю любов передали їм їхні батьки, діди. На виховному заході діти багато нового і цікавого дізналися  про таку,  багато разів вже вдівану, всім відому вишиванку. Вони пишалися одягненими вишиванками, які вишили трудолюбиві руки мам, бабусь; дізналися історію та значення свята, показали свої знання у вікторині" Вишиванка- код нації" та виготовили свою вишиванку, оздобивши її українськими квітами, адже кожен символ вишивки- оберега має захисну силу. Сьогодні одягнена вишиванка- це символ незламності українського народу, заява про те, що українці- вільний народ. Бережи українське- носи вишиванку!

16:02 19.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень