A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Новини

Дата: від до Скинути

Скіфи - воїни

  Скіфи - войовничі кочові племена, що мешкали у VII—III ст. до н. е. на землях сучасної України від Дунаю до Дону, всю цю територію Геродот називав Велика Скіфія. .Скіфи, чи не одні з перших, застосували способи та прийоми психічної атаки. Чудово проявили себе у скіфо-перській війні. Загалом, скіфська армія увійшла в історію як одна з найпотужніших та найефективніших свого часу.   В рамках тижня історії: "Національна ідея в контексті історії України" був проведений захід в 6-В класі на тему "Скіфи - воїни", на якому діти замислилися над тим, яким є сучасний герой України, адже істинний герой відрізняється простотою звичаїв і ніжністю почуттів в мирний час, мужністю і хоробрість в бою і полум'яною любов'ю до Батьківщини. Саме такими і являться скіфи-воїни. Діти дізналися, якими були скіфи в бою, як перемогли перського царя Дарія І, яку тактику використовували при обороні та нападі.   Українці - потомки тих самих скіфів, які готові дати відсіч будь-якому ворогу-завойовнику.      

17:37 22.04.2024

Ой, який цікавий світ навколо!

Учні 2-Г класу під час вивчення теми "Все про все" інтегрованого курсу "Я досліджую світ" з цікавістю та уважністю досліджували хробачків. З'ясували, що це дуже корисна істота, яка живе, рухається, харчується, насичує землю киснем, розпушує її. Другокласники навіть не здогадувались, що у цій істоті  голови не існує, а ось куди рухається, там і буде початок. Ой, який цікавий світ навколо! 

16:02 19.04.2024

Наші права - щасливе дитинство!

За участю курсантки  Навчально-наукового інституту №1 Національної академії внутрішніх справ, колишньої випускниці нашого ліцею Аріанни Маляр для учнів 4-Б та 4-В класів була проведена виховна година  на тему «Наші права - щасливе дитинство». Під час зустрічі учні дізналися про  можливості, які необхідні для їх розвитку, формування та зрілості. Обговорили питання права дітей, як елементу людської особистості та закріпили отриману інформацію іграми, де здобувачі освіти змогли помислити, зрозуміти права дітей краще і навіть мали можливість створити власні права.

22:10 12.04.2024

Математика - справа розуму!

 Кожен може стати справжнім математиком, а допоможуть йому у цьому знання з математики, яку  без сумніву, люблять здобувачі освіти. Учні 2-Б класу граючи в гру "Упіймай частку" пригадали та закріпили знання з вивчення таблиці множення і ділення на 2 та 3. Гра допомогла покращити в здобувачів освіти  обчислювальні навички, логічне мислення, наполегливість та розвивала в дітей увагу.

20:36 12.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень