A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Новини

Дата: від до Скинути

Слово до слова – зложиться мова

9 листопада наша країна відзначає День української писемності та мови. Українська мова- це безмежний океан, вона прекрасна, барвиста,наче дощова веселка. У 1- Г класі вихователем ГПД 

16:55 09.11.2021

Виплекана у віках рідна мова

Українська мова – безцінний скарб, без якого не може існувати ні народ, ні держава. Вона мелодійна, як пісня солов’я, прекрасна і барвиста, наче дощова веселка, лагідна і ніжна, мов мамина колискова пісня. Не можна ходити по рідній землі, не зачаровуючись виплеканою у віках рідною мовою.

16:49 09.11.2021

О мово, ночі колискова! Прийми мій радісний привіт.

Учні 2-В класу (Інтелект України) взяли участь у святкуванні Всеукраїнського Дня писемності. Діти розповідали вірші про Україну, підбирали слова, якими характеризували рідну мову: солов’їна, калинова, барвінкова і т.д. Співали пісень. І хоч мої дітки ще маленькі, щоб писати Диктант єдності, проте вони його писали і були горді за свою причетність до цієї великої справи. Я вірю, що мої дітки підростуть і візьмуть участь у конкурсі ім. П. Яцика. Всіх українців ми вітаємо зі святом і бажаємо берегти чистоту рідної мови. 

16:31 09.11.2021

Яка чудова українська мова!

Вихователем ГПД Ломачинською Тетяною Василівною з учнями 1-Б класу була проведена виховна година "Яка чудова українська мова!". На якій діти ознайомилися з історією свята та дізналися цікаві факти про рідну мову. Відгадували загадки про мову, провели бліц-опитування. На завершення виховної години виготовили лепбук "9 листопада - День української мови та писемності".

16:23 09.11.2021

Багата і неповторна скарбниця рідного слова

І ми, учні 1- А, на групі продовженого дня, продовжували виконувати цікаві завдання з нашої рідної мови, у нас було дві команди. Перша, в слові СОЛОВЕЙКО відшукували нові слова, друга - придумували слова які можна було читати зліва на право і з права на ліво.

16:11 09.11.2021

Ну що б здавалося, слова… Слова та голос – більш нічого. А серце б’ється – ожива, Як їх почує!..

9 листопада - День української писемності та мови. У цей святковий день учні 4-Б та 4-Г класу об'єднавшись на ГПД бажають всім нам любити та берегти свою рідну мову "Нам чужого не треба, нам би СВОЄ зберегти!" Школярі закріпили знання про мову та писемність виконуючи завдання та плідною спільною працею виготовили збірку:"Мова нас єднає".

16:04 09.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень