A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Новини

Дата: від до Скинути

Мово українська, гордосте моя!

   Уже стало доброю традицією у листопаді проводити заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Із покоління в покоління, в часи розладу та піднесення, наші предки передавали нам скарб - рідну мову. Народ плекав її у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула.

15:39 09.11.2021

Співуча, гнучка, милозвучна, сповнена музики і квіткових пахощів українська мова

9 листопада - Преподобного Нестора Літописця Київського. День української писемності та мови. День Книги рекордів Гіннеса. Українська мова одна серед тисяч мов світових.Її обрали другою в світі за красою і милозвучністю. "- Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій мальовничій землі у нашій славній Україні ", - такими словами розпочала свою розповідь бібліотекар нашої школи Вікторія Іванівна. Учні 2 В класу розглянули виставку книг до Дня писемності .А ще відгадували загадки, доповнювали прислів'я про найдорожче добро кожного народу - це його мову. Цікавою була екскурсія в шкільну бібліотеку.

15:39 09.11.2021

Українська мова - наш скарб

День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада вже понад два десятки роки поспіль.

15:27 09.11.2021

Мово моя барвінкова

Під таким заголовком було проведено виховний захід у 1-А класі в День української  писемності і мови.

15:19 09.11.2021

Творці глаголиці Кирило та Мефодій

 На групі продовженого дня було проведено бесіду про творців глаголиці Кирила та Мефодія. Дітям у доступній формі було розказано про святих та їх внесок у становлення української мови. Учні закріпили та розширили свої знання про старослов`янську писемність. Цей захід був продовженням святкування дня української писемності.

14:53 09.11.2021

Мова - коштовний скарб народу

9 листопада- День української мови та писемності. Це свято відзначає уся наша держава. Не оминуло воно і наш 2-Б клас. Ми провели пізнавальну гру   "Мова- коштовний скарб народу". Другокласники з цікавістю переглянули "Казку про Мову та виникнення слів", дарували компліменти рідній мові, досліджували навколишній світ, називаючи предмети словами, вказували на їх ознаки та дії, спробували себе у ролі юних художників та поетів, розгадували загадки, кросворди, виконували мовні завдання. Гра пройшла цікаво, весело, піщнавально. 

14:34 09.11.2021

Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п'янить.

День  української мови та писемності учні 4-Г відзначали виховною  годиною "Я люблю свою мову". Читали вірші, складали фразеологізми, слухали легенди та пісні про мову. Знати мову, спілкуватися нею,  вивчати творчість видатних українців та уміти грамотно виконувати мовні завдання- це є одним  з гарних показників старанних учнів 4 Г класу.

14:00 09.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень