A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Новини

Дата: від до Скинути

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

У 1999-му році, за даними проекту DilovaMova.com, на 30-й сесії Генеральної конференції Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури було прийнято рішення заснувати Міжнародний день рідної мови. Датою щорічного свята вибрано 21-е лютого. Це всесвітне свято було засноване з метою сприяння багатому культурному та мовному різноманіттю. Збереження багатомовності дає можливість зберегти  унікальний погляд на нашу тисячолітню історію і культуру.

14:23 21.02.2019

Конференція «Небесна Сотня. Не забудемо!»

20 лютого 2019 року в нашій школі відбулась конференція, приурочена Дню пам’яті Небесної Сотні. На заході були присутні учні старших класів (8-Б, 9-А, 9-Б, 9-В, 10-А, 10-Б, 11), вчителі , а також були запрошені гості: поетеса Чорна О.Б. , поетеса Альможна Т.В., директор історичного музею Тютюнник О.Й  та учасник Революції Гідності Шарлай В.І. На конференції виступали учні 10 класів, які розповіли про хронологію подій Революції Гідності та декламували вірші. Також свою поезію, народжену душевним болем , презентували поетеси. Директор музею висловив свою думку щодо ситуації в Україні та як її змінити на краще. Учасник Революції Гідності , лідер самооборони в Жашкові , розповів як відбувались мітинги в нашому місті , а також дав настанови молодому поколінню для подальшого розвитку в правильному руслі , ще свою поезію декламували учні  нашої школи Гранатюк Діана,  Кобзар Максим та завуч Людмила Миколаївна Рудь . Захід розпочався із вшанування хвилиною пам’яті героїв Небесної Сотні , а завершився виконанням  гімну України та покладанням квітів до стели пам’яті. Конференція була дуже чуттєвою та інформативною. Завдяки цьому заходу кожен присутній дізнався причини початку революції та її наслідки. У серці кожного закарбувалась ця страшна подія , ніхто не залишився байдужим до почутих слів. Адже все, що ми можемо зробити для Небесної Сотні – це увіковічити героїв у пам’яті кожного. Завдяки конференції в учнів сформувалось чітке розуміння Революції Гідності та подвигу Небесної Сотні. Такі заходи навчають молоде покоління мати активну громадську позицію , бути патріотом своєї держави , бути небайдужим до історії своєї нації, формують суспільну свідомість та виховують патріотизм. Дякуємо Юліїї Михайлівні Любарській за організацію конференції та вклад у розвиток учнів як свідомих громадян та патріотів своєї держави.

14:14 21.02.2019

Вистава “Кіт у чоботях”

В рамках роботи драматичного гуртка на базі Жашківськоі спeціалізованоі школи #1 відбулася прeм'єра вистави “Кіт у чоботях” англійською мовою. Харизматичні актори, учні 7-А, під кeрівництвом учитeля англійськоі мови Рокші О.В. та волонтeра Корпусу Миру Eлісон Янг продeмонстрували нeабияку працьовитість, акторський талант і бeзмeжну любов до англійськоі мови. На цьому нe зупинимося. Чeкайтe наступних прeм'єр!

17:24 17.02.2019

День безпечного Інтернету

Сьогодні на уроках інформатики вчителі - Приймак В.Ю., Пришлюк А.В., Герасимчук Т.М. та їхні учні долучилися до Всеукраїнського конкурсу «Безпечний Інтернет». Метою заходу є нагадати учням про небезпеки, з якими вони можуть зіткнутися в Інтернеті,  допомогти школярам засвоїти правила поведінки в мережі, актуалізувати та закріпити знання про безпеку в онлайні, отримані раніше. Говорячи про правила, ми маємо на увазі не перелік обмежень і заборон, які нудно читати навіть дорослим. Конкурс допоможе сформувати інформаційну грамотність, яка рятуватиме учнів від неприємностей, що можуть очікувати в інтернеті. Незалежно від результатів конкурсу, кожен учасник отримав електронний сертифікат про участь. Переможці нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів.

19:57 05.02.2019

До Міжнародного Дня безпечного Інтернету

   Сьогодні, в день Міжнародного дня безпечного Інтернету,  учні 3-А класу  долучились до  онлайн-конкурсу  «Безпечний Інтернет», за що були нагороджені  дипломами та сертифікатами.

19:44 05.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень