A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Новини

Дата: від до Скинути

Збори-зустріч у родинному колі

12 жовтня у актовій залі школи зібралися на збори-зустріч у родинному колі учні та батьки 1-Б класу. Учитель Загарія Марія Петрівна радо привітала школярів із завершенням адаптаційного періоду до навчання в школі і наголосила: « У цьому році наші діти стали школярами. День за днем ми вивчали правила шкільного життя і обов’язки учнів. За ці 30 днів в школі ми стали однією родиною 1-Б класу, підросли, багато чому навчилися, подружилися.» Учні показали батькам свої вміння: ранкове коло, обмін компліментами. Вчителі, що працюють з першокласниками, показали батькам зразки інтегрованих занять на уроках і в позаурочний час, в групі продовженого дня, на уроках англійської мови,  музики, в хореографічному гуртку.  Всі з цікавістю спостерігали і захоплювались, раділи успіхам своїх дітей - любих першокласників. Щедра Осінь –чарівниця разом з Урожаєм завітала до школярів аби разом з дітьми співати і танцювати, декламувати вірші, розгадувати загадки. Після святкової програми батьки разом з учителями і вихователем намітили спільні плани на  найближчий час. Обговорили єдині вимоги до учнів.

10:54 17.10.2018

Козацькому роду нема переводу

З нагоди дня українського козацтва та Дня Захисника Вітчизни учні 3-Б класу разом з учителем Савчук Тетяною Олексіївною  організували свято «Козацькому роду нема переводу» . Упродовж свята учні пройнялися козацьким духом: співали пісень, згадали звитяги козацькії, жартували, веселились, як справжні козаки. На таке веселе свято були запрошені гості- воїн АТО Олег Кравченко,   жашківська поетеса Тетяна Альмужна та вся родина дружнього третього класу. Олег Кравченко подякував школярам за приємні години та святковий настрій і побажав, щоб у нашій рідній стороні завжди панував мир. Поетеса Тетяна Альмужна зачитала рядки своїх поезій, де змальовується краса рідного краю та міста. А на завершення – колективне фото на згадку.

10:50 16.10.2018

Проект "Компола"

Ми вже писали про те, що отримали компостер від Міністерства освіти в рамках проекту «Компола». Відтепер він встановлений на території школи, і всі органічні відходи їдальні та опале листя будуть компостуватися. У п’ятницю, 12 жовтня учні школи заклали перший пласт з опалого листя.

16:04 15.10.2018

До науки – через захоплення!

Цієї суботи, 13 жовтня, учні 5-Б класу з класним керівником Ященко Н.А. відвідали музей популярної науки «Експериментаріум»! Побачили на власні очі те, про що йшлося на шкільних уроках природознавства. Ознайомилися на практиці з чудами механіки, оптики, електрики, магнетизму і акустики. Пройшли через лазерний і дзеркальний лабіринти, розв’язали неординарні головоломки, побачили оптичні. Додому приїхали з масою позитивних емоцій та зарядом для подальших цікавих відкриттів! 

15:40 15.10.2018

Святкові урочистості до Дня міста

День захисника України недарма святкують 14 жовтня. Президент України Петро Порошенко раніше говорив про те, що Україні слід відмежуватися від радянських свят і відновити традицію вшанування українських вояків Покрову. Тому саме 14 жовтня став Днем захисника України. А ще у цей час свято нашого рідного краю – День міста Жашкова.  Свято мужніх та хоробрих захисників Вітчизни за нинішніх обставин потребує особливої уваги. Крім того, хочеться висловити вдячність, любов та повагу всім тим, хто захищає спокій українців. Вихованці Жашківської спеціалізованої школи глибоко вивчають та гордяться подвигами наших земляків та навчаються військово-патріотичної справи.   Саме тому у День захисника України учні  старших класів під керівництвом учителя Захисту Вітчизни Приймака Володимира Юрійовича  вирішили вишикуватися у святковій колоні як майбутні воїни. Наші вихованці, а це учні 7-11 класів, показали міць, дух майбутніх воїнів, які завжди готові стани на захист кордонів рідної Батьківщини.   

16:13 14.10.2018

Урок під відкритим небом

12 жовтня в Жашківській спеціалізованій школі №1 з поглибленим вивченням окремих предметів  о 20-й годині відбувся урок астрономії під відкритим небом «Мандрівка на Марс». Пілотами які супроводжували політ був директор школи і вчитель інформатики Ярош Олександр Миронович, вчитель фізики і астрономії Міщанюк Ольга Костянтинівна, вчитель інформатики і керівник гуртка робототехніки Приймак Володимир Юрійович. В ролі космонавтів були юні гуртківці LEGO. В процесі польоту діти познайомилися з сузір`ями Велика і Мала Ведмедиця, Кассіопея, сузір`я Андромеди, Цефей, Волопас. За допомогою телескопу «Арсенал» роздивилися поверхню Місяця і Марса, побачили Полярну зірку.  Потім учнів познайомили з історією створення телескопа і тими відкриттями які були здійснені цим приладом. Урок був завершений чаюванням, поїдання космічних булочок та космічного печева що викликало не менше захоплення ніж споглядання зоряного неба.

21:38 13.10.2018

Конференція - зустріч "Шлях Нескорених"

В рамках заходів з військово-патріотичного виховання та напередодні дня вшанування Захисників України, 10 жовтня у школі проведено історичну конференцію-зустріч "Шлях Нескорених". Учитель історії та права Ю.М. Любарська разом з учнями провели екскурс відомими історичними постатями, які упродовж свого життя боролися за право жити у вільній та незалежній Україні. На зустріч запрошені і сучасники, наші земляки, які не стоять осторонь і  захищають кордони України: Майструк Олег Вікторович, Дерега Роман Миколайович, Гриценюк Олег Васильович, Стельмах  Анатолій Степанович.

16:41 10.10.2018

Свої права ти добре знай, та й право інших поважай!

«Свої права ти добре знай , та й право інших поважай»,- за такою темою у вівторок 09 жовтня 2018 року  відбулася тематична ранкова зустріч для учнів старших класів. Учні 8-Б разом з наставником  Білянівською  Л.А.  ще раз пригадали права та обов’язки учнів та дітей. Через тематичні сценки, розгляд життєвих ситуацій, де учасники- глядачі мали вказати, які права порушують герої. Згадали і відзначили працю тих, хто стоїть на сторожі закону – професію юристів. Право, закон, мораль – це рушійні сили свідомого та успішного громадянина.

22:19 09.10.2018

Подяка від Міністерства освіти України

Адмінстрація  школи, вчителі, учні, батьки щиро вітають  учителя фізичного виховання Чорного Володимира Миколайовича з Почесною відзнакою та Подякою від Міністерства Освіти  і науки України  за сумлінну та бездоганну працю, плідну педагогічну діяльність, високі досягнення у навчанні та вихованні учнівської молоді .  Бажаємо Володимиру Миколайовичу  та його вихованцям досягати високих вершин у фізичній підготовці школярів, перемог на спортивних змаганнях громади, області та України.  

11:26 05.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень